Zamieszczone przez marbab
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
syjoo, Każda dobra. Zależy od zasobności portfela.
Najtaniej kupisz w tym rozmiarze 01A za 368,- szt. prod. niemieckiej, "świeże" Te wybrałem, bo już nie miałem siły szukać.
Na briga re050a jest fajna promocja w norauto wychodzi po 438,-szt.
Generalnie co nie wybierzesz będzie dobrze.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szachuMogę kupić w dobrej cenie oponki Brigstone Turanza ER300 205/55/R 16 91W (nowe). No właśnie, tylko że w indeksie W nie V. Brać i się nie przejmować, czy też odczuję dużą różnicę?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89Zamieszczone przez tomwawaA ja mam takie pytanie co sądzicie o oponie TOYO PROXES T1-R 195/50R15 82V bo cena 165zł za szt. ale ja się mało znam. Czy będzie ok w OI?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez jama89Zamieszczone przez tomwawaA ja mam takie pytanie co sądzicie o oponie TOYO PROXES T1-R 195/50R15 82V bo cena 165zł za szt. ale ja się mało znam. Czy będzie ok w OI?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomwawa... A ja mam takie pytanie co sądzicie o oponie TOYO PROXES T1-R 195/50R15 82V bo cena 165zł za szt. ale ja się mało znam. Czy będzie ok w OI?
...
wg ramki i info na Tej stronie wynika ze nośność wynosi 423,75kg ~424kg. Ale mam inne pytanie jakie rozmiary pasują do OI czy wszystkie cztery mają mieć takie same rozmiary czy podobnie jak zalecane w bmw e39 przód mniejszy tył większy. Bo z tego co słyszałem to 195/65 to optymalny rozmiar.
Dobra, jeszcze raz, bo chyba się nie rozumiemy. Oryginalnie w OI jest chyba 195/65/15. Jeśli założysz 195/50/15 to średnica tej opony będzie mniejsza o 58,5mm ( przekłamanie licznika ponad 9% ) a to stanowczo za dużo ( samochód "stał" by niżej o ok. 3 cm ). Zamiennikiem 195/65/15 może być np. 185/70/15 lub 205/55/16.
Teraz co do indeksu nośności to w OI wymagany jest chyba 88 ( 560 kg ); 82 to "zaledwie" 475 kg co daje różnice 85kg na każdą oponę. Taka zaniżona nośność grozi wystrzałem opony podczas jazdy i to niekoniecznie załadowanym autem; wystarczy porządne "dobicie" na jakimś dołku i jak to się mówi "po ptokach"...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
tak spływaja do mnie cenniki , z różnych firm , hurtowni , i powiem Wam ze opony w tym roku sporo potaniały , i jak ktoś chce kupić sobie dobre opony to w tym sezonie można naprawde kupić dobry towar w niskiej cenie a nie koncentrować się na najtańszych okazjach typu toyo czy jakieś inne...
Zamieszczone przez tomwawaA ja mam takie pytanie co sądzicie o oponie TOYO PROXES T1-R 195/50R15 82V bo cena 165zł za szt. ale ja się mało znam. Czy będzie ok w OI?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
tak wogóle to jak zwykle zachęcam do kupowania opona wulkanizacjach , szczególnie kolegom którzy nie mają o oponach i samochodach bladego pojęcia :szeroki_usmiech .
niskie ceny opon sprawią że różnice między internetem i serwisami /tymi troszkę lepszymi /powinny być niewielkie , przynajmniej jeżeli chodzi o opony do 16" :idea: :idea: :idea:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz